Източник и снимка dnevnik.bgПравителството отпусна 25.4 млн. лева за покупка на

...
Източник и снимка dnevnik.bgПравителството отпусна 25.4 млн. лева за покупка на
Коментари Харесай

Кабинетът ще купи от собственика на сградата на Син Сити офис площи за 25 млн. лева

Източник и снимка dnevnik.bg

Правителството отпусна 25.4 млн. лв. за покупка на парцел за потребностите на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). Той се намира на столичната ул. " Козлодуй " №4 в регион " Сердика ".

Имотът е с повърхност 1641 кв.м и в него е построена шестетажната административна постройка " Офис парк Централ ". Застроената му повърхност е 935 кв.м, като съставлява част от офис постройката.

Според ръководещите постройката покрива главните условия на ДКСИ и дава отговор на потребности и характерните условия на държавния орган, който реализира отбраната на класифицираната информация. Председателят на ДКСИ Борис Димитров е акредитиран да подписа контракта за покупка на съответния парцел.

" Офис парк Централ " е благосъстоятелност на хотелиера Красимир Георгиев. По данни на  " Капитал "  той е притежател на столичните хотели " Централ " и " Форум ", както и на постройката на тогавашния спектакъл " Ренесанс " на площад " Възраждане " - последно прочут като фолк дискотеката " Син Сити ".

През 2015 година той заяви, че има желание да унищожи постройката и да построи петзвезден хотел. Оказа се обаче, че зданието е част от колективен монумент на културата, разгласен през 1976 година Става въпрос за здания, които са са включени в по този начин наречените ансамбли, групови монументи на културата, оформили образа на младата българска столица.

След 1989 година попада в частни ръце, като са правени многократни опити да бъде извадена от описите със предпазени здания.

След декларираните капиталови планове на Георгиев жители алармираха, че покривът на постройката е отстранен, като съгласно тях това ще помогне за по-бързото ѝ срутване. Миналата година пък избухна пожар в постройката.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР